Als vrijwilliger de bewoners van Trimenzo’s woonzorgcentra ondersteunen. Iets voor u?

27 januari 2015

Als vrijwilliger de bewoners van Trimenzo’s woonzorgcentra ondersteunen. Iets voor u?

 

Al jarenlang kunnen de woonzorgcentra van Trimenzo rekenen op de ondersteuning van vele vrijwilligers. Ook met de nieuwe manier van werken bij Trimenzo blijft de hulp van vrijwilligers hard nodig. Vrijwilligers nemen echter nooit het werk van betaalde krachten over, ook niet als gevolg van bezuinigingen. Zij zijn een waardevolle aanvulling op de professionele hulp en ondersteuning.

 

Het streven van Trimenzo is dat de bewoners van de woonzorgcentra zo lang mogelijk vitaal blijven door lichamelijk en geestelijk actief te blijven. We gaan dus geen bezigheden uit handen nemen die de vitaliteit in stand kunnen houden. We stimuleren de zelfstandigheid en bieden ondersteuning daar waar het nodig is. Hierbij hoort bijvoorbeeld ook het doen van dagelijkse boodschappen (in de winkel van het woonzorgcentrum) en het zelf koffie in het appartement zetten zolang dit nog mogelijk is. Vaak is ondersteuning van een vrijwilliger hierbij een welkome aanvulling.

 

Voor de woonzorgcentra zijn wij op zoek naar de volgende vrijwilligers:

Voor het Grotenhuis zoeken we mensen die ’s avonds tussen 19.00 en 20.00 uur een aantal bewoners kunnen ondersteunen bij het zetten van koffie Dit kan samen een gezellig moment worden.
De bewoners van de Benring kunnen op maandag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 10.30 en 12.00 uur hun boodschappen doen in ’t Winkeltje. Lijkt het u leuk om onze bewoners hierbij te ondersteunen, dan doen wij graag een beroep op u.
Ook voor de bewoners van Het Grotenhuis zoeken we hiervoor nog iemand voor de zaterdag.
In de Benring worden dagelijks vanaf 11.00 uur kleine activiteiten georganiseerd in de recreatiezaal waarna de bewoners aansluitend kunnen blijven eten. Voor ondersteuning van de activiteiten en het serveren van de maaltijden zijn wij op zoek naar vrijwilligers. Zij kunnen dan gezellig een maaltijd mee-eten.
Dagelijks zijn in de Benring tussen 10.00 en 13.00 uur en tussen 14.00 en 18.00 uur dagbestedingsgroepen voor mensen uit de wijk. Ook hier is ondersteuning van vrijwilligers van harte welkom. 
Voor de dagbestedingsgroep in Het Grotenhuis is er vraag naar ondersteuning tussen 15.00-18.00 uur.
Daarnaast zijn er meer taken binnen de Benring, het Grotenhuis en de Martinushof waar ondersteuning van vrijwilligers erg welkom is. De dagbestedingscoaches willen u hierover graag meer vertellen en samen kunt u kijken naar de wederzijdse mogelijkheden.

 

Bent u enthousiast geworden of wilt u meer weten? Neem dan contact op met de dagbestedingscoaches Driesje of Yvette via info@trimenzo.nl of (0571) 28 36 00.

Deel dit via

Laatste nieuws

23 oktober 2017
06 september 2017
02 november 2016