Beweegtuin Duistervoorde begint vorm te krijgen

15 juni 2016

Op maandag 6 juni is bij de Martinushof in Twello een aankondiging geplaatst om aan te geven dat hier ‘beweegtuin Duistervoorde’ gerealiseerd gaat worden. Al enige tijd waren op deze plek werkzaamheden aan de gang, maar het was voor veel mensen niet duidelijk wat er nu precies ging gebeuren.

De beweegtuin is een initiatief van de gemeente Voorst en zorgt ervoor dat alle inwoners van Twello en omstreken hier op een prettig laagdrempelige manier kunnen werken aan hun fitheid. De contouren en de ondergrond zijn klaar. De jeu-de-boules-baan ligt er al en binnenkort worden de toestellen geplaatst waarmee verschillende oefeningen gedaan kunnen worden om alle aspecten van het bewegen te trainen. De verwachte opening is in de Nationale Sportweek op 22 september a.s. Voor de officiële handeling is Olga Commandeur uitgenodigd, bij velen bekend van haar televisiepresentatie van de nationale ochtendgymnastiek ‘Nederland in Beweging’ en ambassadrice van het concept ‘Ouderen in Beweging’. Zij doet dit in samenwerking met de leverancier van de apparaten voor de beweegtuin, de firma Yalp uit Goor. Yalp is leverancier van sport-, beweeg- en speeltoestellen voor de buitenruimte. Yalp gespecialiseerd in het realiseren van beweeg-, beleef- en oefentuinen bij verpleeghuizen en woonzorgcentra.

Trimenzo werkt van harte mee aan dit initiatief van de gemeente Voorst. Hiermee wil de zorgorganisatie ook duidelijk maken dat iedereen welkom is bij de Martinushof. Er zullen meerdere beweegclubs gaan ontstaan die met medewerking van Omnisportvereniging Voorwaarts en Mens en Welzijn gebruik gaan maken van deze mooie voorziening.

Ook IJsseldal Wonen wilde hier graag aan meewerken. Zij zijn eigenaar van de Martinushof en vinden het behoren tot hun maatschappelijke verantwoordelijkheid om de bijbehorende grond hiervoor ter beschikking te stellen.

Voor de financiering worden op landelijk niveau verschillende fondsen aangeschreven. Plaatselijke bijdragen zijn er van Elizen Vastgoed en de Lions.

Deel dit via

Laatste nieuws

23 oktober 2017
06 september 2017
02 november 2016