Calamiteit Martinushof

23 oktober 2017

Maandagavond 23 oktober jl. is een vreemde lucht in de Martinushof geroken waarna de technische dienst van Trimenzo dit heeft onderzocht en de brandweer ingeschakeld. Uit de metingen van de brandweer bleek dat er een vluchtige stof was, met een verontrustend hoge waarde.

De brandweer heeft daarop besloten dat de bewoners van de afdelingen kleinschalig wonen hun kamer moesten verlaten. Ze zijn opgevangen in de recreatiezaal.

Vervolgens heeft de brandweer diverse metingen uitgevoerd om te onderzoeken waar de stof vandaan kwam. Waarschijnlijk is de stof uit het riool gekomen, maar dit is niet met zekerheid te zeggen. De waardes van de metingen werden later op de avond steeds lager totdat de aanwezigheid van de stof totaal verdwenen was. Na het spoelen van het riool en het luchten van de kamers, konden de bewoners weer terug naar hun kamer. De eerste contactpersonen van de bewoners zijn telefonisch op de hoogte gehouden.

Er zijn veel medewerkers gekomen om de bewoners te begeleiden en te verzorgen. Daardoor is deze avond voor de bewoners relatief rustig verlopen. Respect voor de wijze waarop medewerkers rust hebben bewaard en bewoners naar de recreatiezaal begeleid. Ieder heeft de BHV rol goed opgepakt. Na afloop hebben we hierover een compliment gekregen van de brandweer.

Deel dit via

Laatste nieuws

23 oktober 2017
06 september 2017
02 november 2016