Dank-je-wel-middag voor de vrijwilligers van woonzorgcentrum de Benring

29 juli 2015

Dank-je-wel-middag voor de vrijwilligers van woonzorgcentrum de Benring

Op woensdag 1 juli jl. was het weer tijd voor een “dankjewel middag” voor de vrijwilligers van Trimenzo’s woonzorgcentrum de Benring in Voorst. De grote groep vrijwilligers werd deze middag bedankt door woningcorporatie Habion, Woonzorgcoöperatie Voorst e.o., Sociaal ondernemer van Stichting CoCreatieWerkt en Trimenzo voor hun belangeloze inzet voor de bewoners van het woonzorgcentrum.

 

Het begin van de middag stond in het teken van informeren en voorstellen. Manager Wonen & Zorg Roos Bakker van Trimenzo heette alle vrijwilligers welkom. De Woonzorgcoöperatie liet een presentatie zien over hun plannen voor de verbouwing van het middengedeelte van de Benring. Trimenzo huurt vanaf juli 2016 niet meer het middengedeelte. Vanaf die datum huurt de Woonzorgcoöperatie dit van Habion. In deze nieuwe rol, waarin de Woonzorgcoöperatie het middengedeelte gaan beheren, gaan zij de coördinatie van het vrijwilligerswerk voor de bewoners van de Benring op zich nemen. Trimenzo en de Woonzorgcoöperatie werken hier gezamenlijk naar toe. Tijdens deze middag is in grote lijnen verteld wat de plannen zijn voor en met de vrijwilligers. De sociaalondernemers Paul Gussinklo en André Penders vertelden over hun Stichting CoCreatieWerkt. Zij maken gebruik van de keukenruimte in de Benring voor externe afnemers van hun maaltijden. Tevens zijn zij gestart met het aanbieden van lekkere extra’s voor de bewoners van de Benring, zoals patat en snacks. Ook was Els van Betten van woningcorporatie Habion aanwezig. Zij vertelde over het evenement de 70’s Roadshow  op 9 september in de Benring. Op zaterdag 31 oktober organiseert Habion een gezellige landelijke dag voor de vrijwilligers en bewoners van de Benring en de andere experimentlocaties. Die is dit jaar in Amsterdam.

 

Na afloop van het informatiegedeelte werden drie jubilarissen extra in het zonnetje gezet. De dames Hoogesteijn, Winterman en Franken zijn al 12 ½ jaar als vrijwilliger actief. Zij kregen een mooi boeket bloemen aangeboden als dank voor hun jarenlange inzet voor de bewoners van de Benring.

 

Daarna was het tijd voor een smakelijk buffet bereidt door de sociaal ondernemer met zijn keukenbrigade. Er kon meerdere keren langs het buffet worden gelopen om van al het lekkers te proeven. Als afsluiting van deze geslaagde bijeenkomst was er een heerlijke ijscoupe wat voor een beetje verkoeling zorgde tijdens de warme middag.

 

Wilt u zich ook als vrijwilliger inzetten voor de bewoners van de Benring? Bijvoorbeeld door te ondersteunen bij het dagelijks koffie drinken ’s ochtends en/of ’s avonds, serveren van de gezamenlijke maaltijd, ontspanningsactiviteiten of inwoners uit de omgeving naar de dagbesteding brengen tegen vergoeding? Loop dan voor meer informatie gerust eens vrijblijvend binnen en vraag naar dagbestedingscoach Yvette Scholten of medewerker dagbesteding Ans Lieferink. Maar ook voor andere vormen van vrijwilligerswerk worden nog enthousiaste vrijwilligers gezocht. Er zijn verschillende mogelijkheden waar u zich op basis van uw interesses en kwaliteiten kunt inzetten voor de bewoners van de Benring. U kunt ook een brochure aanvragen via telefoonnummer (0575) 50 16 36, of kijk op de website: www.trimenzo.nl

Deel dit via

Laatste nieuws

23 oktober 2017
06 september 2017
02 november 2016