Eerste bewoners na de zomer in Landgoed Hunderen Twello

03 februari 2015

TWELLO - De eerste nieuwe bewoners kunnen naar verwachting na de zomer hun intrek nemen in Landgoed Hunderen in Twello.

Dat zegt Trimenzo-directeur Henk Jan van Essen. Het landgoed wordt de komende maanden verbouwd en geschikt gemaakt voor dementerende ouderen. De gemeenteraad van Voorst stelde maandagavond het zogeheten bestemmingsplan vast om dat te kunnen realiseren.

Het landgoed aan de Hunderenslaan is eigendom van Geldersch Landschap. Zorgorganisatie Trimenzo uit Twello, Geldersch Landschap en de Klinkenberg Groep - die kleinschalige particuliere woon- en zorgvoorzieningen ontwikkelt - concludeerden vorig jaar na onderzoek dat het huis en naastgelegen koetshuis kunnen worden omgeturnd tot particuliere woon- en zorgvoorziening. De vorige invulling van Hunderen, dat beschikbaar was voor feesten, vergaderingen en overnachtingen, kon de laatste jaren niet meer uit. Ouderen met geheugenproblemen zijn de beoogde nieuwe bewoners, zoals mensen met dementie of niet aangeboren hersenletsel. Landhuis en koetshuis worden de komende maanden verbouwd. In het landhuis komen tien wooneenheden. In het koetshuis is plek voor negen wooneenheden. Het bestemmingsplan, dat gisteravond unaniem door de gemeenteraad is vastgesteld, maakt het mogelijk om dat te realiseren.Het landhuis wordt eerst onder handen genomen; daarna volgt het koetshuis.
,, We hopen na de zomer open te kunnen gaan''  zei directeur Henk Jan van Essen gisteravond. Bewoners moeten € 2500,00 huur per maand betalen. Daar komen nog servicekosten bij. Dat lijkt een hoog bedrag, maar van Essen plaatst dat in perspectief. ,, SAls je een huis met overwaarde hebt en je gaat in de Martinushof wonen 
( complex met verpleeghuis en aanleunwoningen in Twello red.) , dan betaal je ook € 2200,00 huur per maand.'' 
Hoogte van de huur van die voorziening is namelijk ook afhankelijk van het vermogen van bewoners, legt van Essen uit.

 

Bron: d.d. 3 februari 2015 de Stentor

Deel dit via

Laatste nieuws

23 oktober 2017
06 september 2017
02 november 2016