Gezellige bijeenkomst in De Benring

21 juni 2017

VOORST.- De Benring is in de gelukkige omstandigheid een ondersteunende vriendenstichting te hebben, de stichting steunfonds Het Grotenhuis, die met grote regelmaat extra dingen kan doen om het welzijn van de bewoners te ondersteunen. Ook nu weer werd een mooie extra aanvulling gerealiseerd ten gunste van het dagelijks leven in de Benring. 
Donderdagmiddag kon de heer Küpers een groot aantal bewoners en buurtbewoners van de Benring verwelkomen tijdens de feestelijke overhandiging van een tovertafel, een zeehond en een ballendeken. Bovendien stond er beneden een elektrische duofiets klaar.

Deze deels therapeutische voorwerpen bevorderen het welzijn van de bewoners. Niet alleen om mensen te laten bewegen, maar ook om de geest te stimuleren. Mevrouw Van der Hooft van de vriendenstichting was verheugd dat de stichting een positieve bijdrage heeft kunnen leveren om de spullen aan te schaffen. Mevrouw G. Hensbergen-Smies, al heel lang lid van de vriendenstichting, werd geroemd voor haar vele werk met name voor de Benring. Om deze dank tot uiting te brengen werd de zeehond naar haar vernoemd: Geertje.
Paro de zeehond is een sociale robot die interactie en communicatie stimuleert. De witte vacht, de grote ogen en zijn levensechte gedrag zorgen voor bijzondere momenten van rust tijdens het gebruik. Paro (Geertje) reageert op geluid, aanraking, beweging, licht/donker en onthoudt zijn naam op lange termijn.
De Tovertafel is een speels product voor ouderen. De unieke en interactieve spellen zijn ontwikkeld om de spelers te stimuleren in zowel lichamelijke activiteit als samenspel met anderen. En minstens zo belangrijk: ze brengen een heleboel vrolijkheid en plezier!
Een ballendeken is een hulp om te kalmeren en de zintuigen te stimuleren. De ballendeken bestaat uit geluidsarme plastic ballen die het lichaam puntsgewijs stimuleren. De deken heeft eenrustgevende werking en geeft een gevoel van geborgenheid.
De heer Van Essen (directeur-bestuurder Trimenzo) tenslotte gaf aan dat het een zware tijd was geweest voor dezorg en voor met name De Benring, doelend op de ingrijpende verbouwing enerzijds en de veranderde zorg anderzijds. Van Essen: 'We hebben een beroep gedaan op een regeling die er voor dit soort zaken is, en we weten nog niet hoeveel we krijgen maar het bedrag zal in ieder geval geheel ten goede komen aan de kwaliteit van de zorg en het wonen in De Benring.

Deel dit via

Laatste nieuws

23 oktober 2017
06 september 2017
02 november 2016