Huis Hunderen in Twello in beeld voor ouderen

28 februari 2014

TWELLO Landhuis Hunderen in Twello wordt mogelijk een particuliere woonzorgvoorziening voor hulpbehoevende ouderen. Zorgorganisatie Trimenzo uit Twello, de Klinkenberg Groep en eigenaar Geldersch Landschap doen momenteel een haalbaarheidsonderzoek.

Huis Hunderen is begin zeventiende eeuw gesticht. Het landgoed aan de Hunderenslaan is nu eigendom van Geldersch Landschap. In Hunderen was in het verleden een internaat gevestigd. Nu is Hunderen te huur voor onder meer bruiloften, feesten en vergaderingen.

Trimenzo, Geldersch Landschap en De Klinkenberg Groep - dat kleinschalige particuliere woon- en zorgvoorzieningen ontwikkelt - onderzoeken namelijk of het huis en naastgelegen koetshuis kunnen worden omgeturnd tot particuliere woon- en zorgvoorziening. Ouderen die moeite hebben om voor zichzelf te zorgen of ouderen met geheugenproblemen zijn de beoogde bewoners.

Als het onderzoek uitwijst dat woonzorgvoorziening haalbaar is, dan kan die op z'n vroegst in het eerste of tweede kwartaal van 2015 open gaan. Er zijn achttien appartementen voorzien in het huis en het naastgelegen koetshuis, vertelt Van Essen. De woonkosten zijn nog niet bekend.

Deel dit via

Laatste nieuws

23 oktober 2017
06 september 2017
02 november 2016