Huishoudelijke hulp in Voorst kon niet echt uit

02 januari 2016

TWELLO - Voor zorgorganisatie Trimenzo viel er geen droog brood te verdienen aan de huishoudelijke hulp. Dat was een belangrijke reden om de huishoudelijke hulp over te doen aan GelderThuiszorg, dat zich volledig op die hulpvorm toelegt.

"Een gespecialiseerde organisatie is de enige manier om huishoudelijke hulp betaalbaar te houden"

Trimenzo legde jarenlang tonnen bij op de huishoudelijke hulp-bv. Nadat door de laatste bezuiniging de huishoudelijke hulp nóg verder onder druk kwam te staan, was de conclusie dat er geen fatsoenlijke organisatie meer te runnen was. "Er moest iets gebeuren. De boodschap die wij kregen was dat als dit zo door ging, de bedrijfstak op termijn failliet zou gaan”, zegt Eric Ackema van Trimenzo’s cliëntenraad.

Een gezamenlijk pleidooi met de andere aanbieders (Verian en GelderThuiszorg) bij de gemeente Voorst, om het uurtarief te betalen conform een landelijk convenant, vond bij wethouder Wim Vrijhoef (D66) geen gehoor. „Er was geen geld voor”, kreeg Trimenzo-directeur Henk Jan van Essen te horen.

GelderThuiszorg, gerund vanuit een huis in Twello, denkt met lagere organisatiekosten wél uit te kunnen, maar pleit dus evengoed voor hogere tarieven.

„Zoals Gelder-Thuiszorg het doet, met een organisatie die alleen is ingericht op huishoudelijke hulp en zonder grote organisatie erachter, ja, dat is eigenlijk de enige manier om de huishoudelijke hulp betaalbaar te houden", zegt wethouder Vrijhoef.

Trimenzo heeft inmiddels de huur opgezegd van het pand aan het Marktplein in Twello, waar onder meer de thuiszorg en de huishoudelijke hulp-tak van het bedrijf zat. Ook Trimenzo’s kantoor in het medisch centrum bij het station in Twello, wordt opgedoekt. De kantoren van de thuiszorgafdeling en het medisch centrum verhuizen naar de woonzorglocaties.

Deel dit via

Laatste nieuws

23 oktober 2017
06 september 2017
02 november 2016