IJsseldal Wonen en Trimenzo zetten in op duurzame samenwerking

10 juli 2014

IJsseldal Wonen en Trimenzo zetten in op duurzame samenwerking

 

Wonen en zorg zijn twee basisbehoeften met veel raakvlakken. Woningcorporatie IJsseldal Wonen en zorgorganisatie Trimenzo zijn zich daar terdege van bewust. Daarom zetten zij in op een duurzame samenwerking ten behoeve van het welzijn van inwoners van de gemeente Voorst.

 

Deze intensieve samenwerking is onder andere zichtbaar bij woonzorgcentrum de Martinushof in Twello en De Nieuwenhof in Voorst. Maar ook voor de ouderen die langer zelfstandig moeten blijven wonen omdat het aantal verzorgingshuisplaatsen afneemt, willen beide organisatie voorzieningen creëren. De woonconsulenten van IJsseldal Wonen en de wijkverpleegkundigen van Trimenzo weten elkaar goed te vinden wanneer een situatie hierom vraagt. Ook activiteiten als wijkdagbesteding in samenwerking met ‘Mens en Welzijn’ krijgen een grote rol.

 

Omvorming van de Martinushof naar verpleeghuiszorg

De verwachting is dat het aantal dementerenden in de komende jaren fors zal toenemen.  Trimenzo heeft er daarom voor gekozen om haar locatie de Martinushof in Twello om te vormen tot verpleeghuis voor mensen met een geheugenprobleem. Hiervoor heeft de organisatie van het Ministerie van VWS een formele verpleeghuiszorgerkenning ontvangen. Om deze plannen te kunnen realiseren is contact gelegd IJsseldal Wonen, eigenaar van het gebouw. De realisatie van verpleegafdelingen is vorige jaar gestart toen de eerste twee afdelingen Kleinschalig Wonen zijn geopend voor in totaal zestien bewoners. De bewoners hebben ieder een eigen appartement en brengen daarnaast veel tijd door in de gezamenlijke huiskamer waar de gewone dagelijkse bezigheden, zoals koffiedrinken, koken, wassen en krant lezen, samen worden gedaan. De volgende twee afdelingen zijn in juni en oktober afgerond. De realisatie van de laatste twee afdelingen, die gepland was voor 2015, is vooralsnog uitgesteld om de bewoners van de Martinushof en hun familie even rust te geven.

 

De Nieuwenhof

Trimenzo heeft na het faillissement van Servicestichting De Nieuwenhof, in overleg met de bewoners en IJsseldal Wonen de levering van de servicediensten in het wooncomplex aan de Rijksstraatweg in Voorst overgenomen. Zo verzorgt Trimenzo de maaltijden en levert zij een bewonerscoördinator. Indien gewenst kunnen bewoners ook zaken als huishoudelijke hulp, persoonlijke verzorging en personenalarmering bij Trimenzo afnemen. .

 

Zorgverlening waarborgen

Om de zorg- en dienstverlening ook voor de toekomst te verankeren, stellen IJsseldal Wonen en Trimenzo binnenkort samen een plan op waarin dit wordt vastgelegd.

 

Deel dit via

Laatste nieuws

23 oktober 2017
06 september 2017
02 november 2016