Jongeren aan de slag in hun woning bij de Benring

26 augustus 2014

Op maandag 18 augustus hebben de jongeren uit Voorst de sleutels ontvangen van hun vernieuwde aanleunwoning. Dat betekent dat zij vanaf die datum aan de slag kunnen in de woningen.

De renovatiewerkzaamheden zijn begin juni begonnen met de sanering van asbest. Daarna is gewerkt aan de daken, gevels en de technische installaties. Nu alles klaar is gaan de jongeren zelf aan de slag in de 18 woningen.

Plannen voor de Benring
Er staat de komende tijd veel te gebeuren met de Benring. Naar aanleiding van het gesprek met het dorp Voorst over de toekomst van de Benring, hebben woningcorporatie Habion, zorgorganisaties Trimenzo en ’s Heeren Loo en de nieuwe Woonzorgcoöperatie Voorst een plan opgesteld. Onderdeel daarvan is om de 18 aanleunwoningen te verhuren aan de jongeren van het dorp. Doel hierbij is enerzijds om de jongeren te behouden voor het dorp en anderzijds de verbinding te maken met de bewoners van het verzorgingshuis. Intentie is om het naastgelegen verzorgingshuis te behouden voor Voorst. Werkzaamheden die hiermee gepaard gaan, verwachten we vanaf eind dit jaar te kunnen uitvoeren.

Deel dit via

Laatste nieuws

23 oktober 2017
06 september 2017
02 november 2016