Kringloopwinkel Foenix komt naar de Benring in Voorst

24 januari 2018

VOORST.- Op zaterdag 3 maart opent Kringloopwinkel Foenix haar deuren in de Benring. Foenix is een kringloopwinkel & reïntegratiebedrijf. Dat betekent dat hergebruik van goederen hand in hand gaat met het bieden van re-integratieplaatsen. De persoonlijke ontwikkeling van de mensen staat bij Foenix centraal. Bewoners van de Benring zijn al geïnformeerd over de kringloopwinkel.

Droom
'De Benring is stevig geworteld in Voorst. Droom voor de Benring is dat iedereen kan meedoen en van waarde is. Jong, oud, met of zonder zorg. De komst van Foenix naar de Benring is een belangrijke stap bij het realiseren van deze gemeenschappelijke droom. We zijn daarom ook bijzonder blij dat Foenix op zaterdag 3 maart aanstaande officieel de winkeldeuren in de Benring opent,' aldus bestuurslid Paul Bril van de woonzorgcoöperatie in Voorst.

Zelf meedoen
Directeur Arjin Jans en projectmanager Gönül Hettema-Fidan van Foenix zijn eveneens trots: 'Foenix wil mensen kansen bieden en meedoen in de samenleving stimuleren. Kansen worden geboden aan een grote diversiteit aan medewerkers. Kansen worden ook geboden aan klanten, voor wie een inspirerende plek en gelegenheid bieden om anderen te ontmoeten. We zijn er trots op dat we naar Voorst toekomen en blij dat we de mogelijkheid krijgen om de bewoners van Voorst te ontmoeten, die overigens zelf ook actief mee kunnen doen in de winkel. We kijken ook uit naar de samenwerking met 's Heeren Loo, Pluryn, Trimenzo en de Woonzorgcoöperatie.'

Waar komt Foenix?
Foenix komt op een centrale plek in de Benring. De winkel is straks van dinsdag tot en met zaterdag van 09.00-17.00 uur open. 's Avonds wordt de winkelruimte gesloten. Vanaf 23 januari start de verbouwing.

Over Foenix
Al 35 jaar is Stichting Foenix de kringlooporganisatie binnen de gemeente Apeldoorn. Wat ooit begon als een klein vrijwilligersproject voor jongeren is inmiddels uitgegroeid tot een onafhankelijke, professionele organisatie. In de werkplaatsen, kantoren en ons transport biedt de organisatie jaarlijks een werkplek aan, voor zo'n 750 mensen.

Deel dit via

Laatste nieuws

23 oktober 2017
06 september 2017
02 november 2016