Minister Blok bezoekt Benring Voorst - 'Petje afvoor al het goede werk'

19 november 2015

Afgelopen maandag bracht minister Blok een bezoek aan verzorgingshuis De Benring in Voorst. Het verzorgingshuis krijgt op dit moment een tweede jeugd. Daar wordt met heel veel betrokkenen hard aan gewerkt. De minister van Wonen was erg onder de indruk: “Petje af voor al het werk, dat de mensen van de woonzorgcoöperatie en de andere betrokkenen allemaal doen bij deze grote verandering”.

Minister Blok was in De Benring op uitnodiging van woningcorporatie Habion, de eigenaar van het gebouw. Hij wilde met eigen ogen zien hoe de veranderingen vorderen. Blok had ontmoetingen met bewoners, leden van de woonzorgcoöperatie, jongeren uit de aanleunwoningen, dorpsbewoners en mensen van Habion, Trimenzo, ’s-Heeren Loo en de sociale ondernemer Stadskamer Zutphen, Voorst.

Het gezelschap begon met een gezamenlijke lunch, bereid door de mensen van de sociale ondernemer, en opgediend in een van de splinternieuwe woonkeukens op de verdiepingen. Daar kunnen bewoners vanaf nu gezamenlijk koken, eten en elkaar ontmoeten. Zelf weer kunnen koken was een van de wensen van de bewoners bij het begin van het project om De Benring een tweede jeugd te geven.Na de lunch was er een rondleiding door het gebouw. Daarbij werden bewoners in hun nieuwe woning bezocht en de nieuwe ruimte voor dagbesteding. Afgesloten werd met een bezoek aan de nieuwe centrale keuken. Hier koken de medewerkers van de sociale ondernemer.
De minister was zichtbaar onder de indruk van de gesprekken en de ontmoetingen. De verbouwing van De Benring is nog in volle gang. In het voorjaar van 2016 moet alles klaar zijn.

Bron: Voorster Nieuws d.d. 18 november 2015

Deel dit via

Laatste nieuws

23 oktober 2017
06 september 2017
02 november 2016