Open dag van de zorg in Voorst zaterdag 17 maart om 11.00 tot 15.00 uur

14 maart 2018

Heb je altijd al een keer een kijkje willen nemen bij een zorginstelling? Heb je interesse in een baan in de zorg? Of heb je meer informatie nodig over wonen, behandeling of dagbesteding? Kom dan op 17 maart langs bij ’s Heeren Loo, Trimenzo en Pluryn in Voorst. Deze organisaties zetten hun deuren open in het kader van de Week van Zorg en Welzijn. Mensen met een verstandelijke beperking en ouderen laten samen met hun begeleiders zien hoe zij wonen, werken én plezier maken.

Verbindingsroute
’s Heeren Loo, Trimenzo en Pluryn hebben samen een Verbindingsroute gemaakt. Als je deze route volgt, kom je langs alle zorglocaties in Voorst. Onderweg krijg je leuke opdrachtjes en kun je spelletjes doen. Je kunt de Verbindingsroute bij elke gewenste locatie beginnen.

’s Heeren Loo, locatie ’t Kruiwerk
Bij ’s Heeren Loo locatie ’t Kruiwerk kun je zien hoe de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking er op het gebied van werken en leren uitziet. Je kunt workshops volgen, bijvoorbeeld een workshop mozaïek of een nagelworkshop. Daarnaast zijn er verschillende kramen met de mooiste eigengemaakte producten. Ook is de academie voor Zelfstandigheid aanwezig met een kraampje, en staat er een poffertjeskraam met heerlijke poffertjes. De open dag is een mooie gelegenheid om kennis maken met de cliënten en hun werk.

Uiteraard staan er enthousiaste medewerkers en vrijwilligers klaar om al uw vragen te beantwoorden. Of dit nu gaat over (vrijwillig) werken bij ’s Heeren Loo of over woon-, werk- en recreatiemogelijkheden voor mensen met een verstandelijke beperking.

De Benring
Het bijzondere aan de Benring is dat daar verschillende organisaties samen werken. Er wordt ouderenzorg geboden vanuit Trimenzo en zorg voor mensen met een verstandelijke beperking door ’s Heeren Loo. Sinds kort zijn ook Pluryn en Foenix (de kringloopwinkel) te vinden in de Benring.

De Benring is een plek waar we er samen voor willen zorgen dat mensen in Voorst zorgeloos oud kunnen worden en in het dorp kunnen blijven wonen. Eventueel met professionele hulp, maar vooral ook met hulp van elkaar en vrijwilligers uit het dorp. De nadruk ligt hier veel meer op welzijn dan op zorg. Op een prettige manier samen zorgeloos oud worden.

De medewerkers van Trimenzo vertellen je tijdens de Open Dag in de Benring graag meer over (tijdelijk) wonen in de Benring, het Grotenhuis en de Martinushof en over de mogelijkheden om zorg te ontvangen in de thuissituatie.We zijn nog op zoek naar enthousiaste collega’s ter versterking van onze teams. Heb je interesse in (vrijwilligers)werk of een combinatie van werken en leren bij Trimenzo? Kom dan vooral langs op 17 maart om meer te weten te komen over de mogelijkheden daarvoor.

Tijdens de Open Dag is het volgende te doen in de Benring:

  • Koffie drinken met de Woonzorg coöperatie
  • Verschillende bewoners houden ‘open -huis’. Zo kun je zien hoe je hier op een zorgeloze manier prettig kunt wonen
  • Een rondje maken op de duo-fiets (met mooi weer)
  • Ook voor kinderen zijn er leuke activiteiten, een kleurwedstrijd, een speurtocht waarbij je de kluis moet zien te kraken!

Pluryn, locatie De Beele
Als andere hulpverlening niet helpt, kun je als jongere terecht bij De Beele. Deze locatie van Pluryn in Voorst is een landelijk werkend, orthopedagogisch behandelcentrum. Hier volgen jongeren met een lichtverstandelijke beperking en complexe problemen een intensieve behandeling, die nauw aansluit op de leefgroep, school, werk en vrijetijdsbesteding. Op het terrein in Voorst staan twee scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs. Ook zijn er allerlei faciliteiten voor sport, spel en cultuur. Het uiteindelijk doel is: later zo gewoon mogelijk meedoen in de maatschappij.
Tijdens de Open Dag kunnen bezoekers zien hoe dat gebeurt. Er zijn rondleidingen langs verschillende activiteiten , zoals de Soos, Psychomotorische Therapie ruimte, Fitness, Muziek, Creatief, Lego ruimte, Beeldend Therapie en een leefgroep. In een van de gebouwen op het terrein is een informatiemarkt.

Kom je ook?
We zien je graag op zaterdag 17 maart! De locaties ’t Kruiwerk, De Benring en De Beele zijn dan geopend tussen 11.00 en 15.00 uur.

  •  ’s Heeren Loo, locatie ’t Kruiwerk, De Windvang 3 in Voorst
  •  De Benring, Tuinstraat 51 in Voorst
  •  Pluryn, locatie De Beele, Beelelaan 4 in Voorst

Deel dit via

Laatste nieuws

23 oktober 2017
06 september 2017
02 november 2016