Project Ouderen gym: Wilp van start, Terwolde in de steigers!

24 maart 2016

Ouderengym is in principe bedoeld voor ouderen voor wie het bewegen niet meer zo makkelijk gaat. Initiatiefnemers zijn Trimenzo, Fysiotherapie De Boombosch en Mens en Welzijn Voorst.

Ouderengym gaat om bewegen waarbij er door middel van gevarieerde oefeningen wordt gewerkt aan het verbeteren van conditie en het vergroten van het zelfvertrouwen in eigen kracht en mogelijkheden. Naast bewegingsactiviteiten wordt er binnen Ouderengym ook algemene voorlichting over gezondheid en veiligheid gegeven. De fysiotherapeut luistert naar vragen en de activiteiten worden aan het individuele niveau van de deelnemers aangepast; zowel oefeningen op als naast de stoel. Voor iedereen is het mogelijk om op zijn of haar niveau te bewegen. Een ander aspect is gezelligheid. Om deze reden wordt er gekozen voor bewegen in groepsverband en is er altijd een koffiemoment opgenomen voor of na het bewegen.Onder de deskundige leiding van een fysiotherapeut van praktijk De Boombosch is vorige week een enthousiaste groep ouderen gestart met het gymuurtje in dorpshuis De Pompe in Wilp!

Initiatiefgroep TerwoldeOok in Terwolde gaat Ouderengym plaatsvinden. Een enthousiast groepje Terwoldenaren denkt samen met Mens en Welzijn Voorst na over hoe Ouderengym hier vormgegeven kan worden. Net als in Wilp geldt hier dat de activiteit voor zowel ouderen met een beperking als voor de vitalere ouderen toegankelijk wordt.

Iets voor u?

Denkt u dat Ouderengym aansluit op uw behoefte aan beweging? Voor vragen en informatie neemt u gerust contact op met Gerran Protzman, Buurtsportcoach van Mens en Welzijn Voorst.
E-mail: g.protzman@mensenwelzijn.nl
Telefoon: 0571-277941

Voorziet u vervoersproblemen? Wij denken graag mee over oplossingen! 

Deel dit via

Laatste nieuws

23 oktober 2017
06 september 2017
02 november 2016