September neemt Huis Hunderen over

30 september 2016

September, aanbieder van liefdevolle zorg aan mensen met geheugenproblemen (dementie, ziekte van Alzheimer), neemt vanaf 1 oktober woonzorgorganisatie Huis Hunderen over. In dit inmiddels vierde kleinschalige woonhuis van September krijgen ouderen met geheugenproblemen, de  liefdevolle en persoonlijke zorg die kenmerkend is voor het wonen bij September. Samen met de huidige bewoners en hun familie zal het ervaren team van September de overname voorbereiden.  “Bewoners kunnen meedenken en hun betrokkenheid vinden wij bijzonder belangrijk”, aldus Michiel van Putten, zorgondernemer en oprichter van September.

“Liefde, aandacht en betrokkenheid zijn de drie kernwaarden waar we onze zorg op bouwen. Dat betekent automatisch kiezen voor kleinschaligheid. Zodat we niet naar minuten hoeven te kijken, maar alle aandacht kunnen geven aan degene die het toekomt”, licht Michiel van Putten toe. De wachtlijsten bij September geven aan dat er een grote behoefte is aan deze kleinschalige woonhuizen waar liefde, aandacht en betrokkenheid centraal staan.

De locaties van September kenmerken zich door de bijzondere gebouwen waar het fijn wonen is, met een rijk verleden. Daar is de locatie in Twello dan ook geen uitzondering op. Dit monumentale pand dateert uit de eerste helft van de 17e eeuw en laat nog veel historische elementen zien die ook met de verbouwing in 2015 zorgvuldig bewaard zijn gebleven.

Amma Invest heeft samen met Trimenzo, de lokale organisatie voor wonen en zorg, Huis Hunderen opgezet. Hoewel Huis Hunderen een succesvol project is en een aanwinst voor de gemeente Voorst staat Trimenzo volledig achter de verkoop van de aandelen van Huis Hunderen aan September. Het meedenken met de verbouwingen, opzetten van de zorgorganisatie voor Huis Hunderen en daarmee tevens zorgdragen voor het behoud van dit prachtige historische gebouw voor de gemeente, vond Trimenzo als lokale zorgaanbieder tot haar verantwoordelijkheid behoren. Het duurzaam exploiteren van een particuliere woonzorgvoorziening past echter niet meer bij de huidige koers van Trimenzo. Zij  wil haar focus leggen op andere vormen van zorgverlening en heeft geen ambities om te groeien op particulier terrein.
Amma Invest en Trimenzo zijn daarom zeer content dat September de exploitatie nu gaat overnemen.
September is uitgegroeid tot een toonaangevende organisatie waar mensen met geheugenproblemen fijn kunnen wonen. In de woonhuizen van September staan de bewoners centraal.
De groep mensen met geheugenproblemen neemt jaarlijks toe met 30.000 personen. Bewoners en hun directe familie verlangen tegelijkertijd steeds nadrukkelijker naar zorg die aansluit op hun persoonlijke wensen in plaats van die van de zorginstelling.

“Het is fantastisch om een veilige en vertrouwde woonomgeving te kunnen bieden aan een kwetsbare groep ouderen. Met het overnemen van Huis Hunderen in Twello kan September dit aan steeds meer mensen aanbieden. Daar zijn we trots op” aldus van Putten.   

Betaalbaar wonen
Door de relatief  lage overhead maakt September het wonen betaalbaar voor een breed publiek. Bewoners kunnen vanaf € 1850,- per maand all-inclusief wonen aan de Hunderenslaan in Twello. De huur, servicekosten, eten en drinken, wassen en strijken en alle andere huishoudelijke werkzaamheden zijn hierin opgenomen. Bewoners van de woonhuizen van September komen in aanmerking voor de lage eigen bijdrage voor de zorg waardoor het wonen in veel gevallen niet duurder, en voorkomend zelfs voordeliger is dan het verblijf in een regulier verpleeghuis.
Bewoners met een (CIZ) indicatie voor verblijf (vanaf ZZP4) kunnen bij September wonen. De kosten voor kwalitatieve zorg kunnen worden vergoed vanuit het Persoonsgebonden budget (PGB). September heeft alle kennis en ervaring om familie van bewoners te helpen bij het aanvragen van een PGB.

Mensen die belangstelling hebben in het wonen bij September Twello kunnen contact opnemen met de leidinggevende van de locatie, Martine van Pernis via: martine@wonenbijseptember.nl of telefonisch op: 06 - 13 27 77 62

De overdracht heeft op 30 september jl. plaatsgevonden.

Deel dit via

Laatste nieuws

23 oktober 2017
06 september 2017
02 november 2016