Totaal vernieuwde Benring heropend

02 november 2016

VOORST.- Met een groots feest is zaterdag de tweede jeugd van De Benring begonnen. In een grote feesttent op de parkeerplaats kwamen vele Voorstenaren samen om het feest mee te vieren. De gepimpte vogelhuisjes, 330 in totaal, zorgden voor een vrolijk decor. Blaaskapel De Spekboeren 'blies' de spits af en zorgde meteen voor een gezellige sfeer. Intussen stroomde de tent steeds voller. De muziek van de kapel werd gevolgd door zang van de Vocal Group Notes uit Schalkhaar, heel andere muziek.

Opening
Om iets over vijf was het tijd voor de officiele openingshandeling. De directeur van Habion, Peter Boerenfijn, riep op tot applaus voor jezelf Voorst. Hij memoreerde drie mooie momenten in het project. Het eerste wat Voorst zei: 'We willen hier in huis ons eigen ding doen'. Het tweede was het moment dat de jongeren opstonden en zeiden: 'Wij willen in die aanleunwoningen'. En het derde mooie moment was het ontstaan van de woonzorgcoöperatie. Hij gaf het woord aan burgemeester Penninx. 'Hier staat een heel trotse burgemeester, trots op jullie resultaat. De kans dat De Benring dicht zou moeten en dan als reactie: 'We willen kijken of dat niet anders kan en hoe gaan we dit samen doen?' Nu, het is een juweel van een project geworden. Ik vind het een hele eer dat ik dit bijzondere moment, de openingshandeling, samen met Voorst mag doen.
In plaats van De Benring op te blazen, en dus af te breken, bliezen Habiondirecteur Boerenfijn en burgemeester Penninx De Benring symbolisch nieuw leven in. Ze brachten met behulp van een 'detonator' een nestkast tot ontploffing waaruit, nadat alle ballonnen en confetti was weggetrokken, woonzorgcoöperatievoorzitter Berend Derksen tevoorschijn kwam. Derksen sprak onder andere de waardering van de coöperatie uit richting de gemeente Voorst. 'U hebt ons alle medewerking verleend tijdens het proces'. Hij stelde de overige bestuursleden van de woonzorgcoöperatie voor. Ook Henk Jan van Essen (Trimenzo) sprak zijn respect uit voor de bewoners, medewerkers en vrijwilligers die tijdens de verbouwing soms onder lastige momenten stand hielden. Alle bestuursleden ontvingen een gouden staaf als dank.

Eten en drinken
Intussen stonden de snack- en soepwagen en de ijskraam buiten opgestelden kon iedereen gratis eten halen. Hier werd dankbaar gebruik van gemaakt. Kinderen vermaakten zich ondertussen op het springkussen. Wie al naar huis ging kon een pompoen meenemen. In de feesttent maakte zangers Sieneke haar opwachting en er werd uit volle borst meegezongen. Sieneke deelde na afloop royaal foto's en handtekeningen uit.

Deel dit via

Laatste nieuws

23 oktober 2017
06 september 2017
02 november 2016