Tweedaags uitje bewoners de Martinushof

26 augustus 2014

 In de kantine van Voorwaarts heerst een rustige en gezellige sfeer. Een groot deel van de bewoners van de Martinushof brengt hier op donderdag 21 en vrijdag 22 augustus de dag door in verband met de bouwactiviteiten in het woonzorgcentrum.

Aan een tafel vol mannen geniet de 94-jarige heer Pol van een heerlijk bakje patat, zojuist gebakken in de patatkraam van Westrik Snacks. ‘Het is allemaal heel goed geregeld’ vertelt hij. Vanmorgen ben ik hier naartoe gebracht met de auto door de heer Küpers. Ik kan nog wel lopen met mijn rollator, iedere ochtend maak ik nog een wandeling naar de begraafplaats, maar dit was toch te ver. Toen we hier aankwamen kregen we koffie met gebak. Het is allemaal prima geregeld’.

De reden dat de bewoners van de Martinushof twee dagen doorbrengen in de kantine van sportvereniging Voorwaarts is de verbouwing van het woonzorgcentrum. Er wordt door bouwbedrijf Nikkels hard gewerkt om de vierde afdeling Kleinschalig Wonen te realiseren. Tijdens de bouw wordt door de bouwer veel rekening gehouden met de bewoners en medewerkers van de Martinushof; hierover zijn goede afspraken gemaakt. Maar soms is geluidsoverlast onontkoombaar. Daarom zijn alle grote sloopwerkzaamheden gepland tijdens deze twee dagen.

Ineke Ros, teamleider activiteitenbegeleiding, heeft samen met haar collega’s een leuk programma samengesteld. ‘We zijn bij Voorwaarts heel hartelijk ontvangen door Willy en Annie Hagen. Zij stellen alles in het werk om ons deze twee dagen te helpen. Het is ook fijn dat veel familieleden van bewoners en vrijwilligers ons vandaag en morgen komen helpen’ vertelt ze. ‘In de kantine hebben we de hele dag door een programma’. Vanmiddag gaat een vrijwilliger bijvoorbeeld samen met de bewoners kruudmoes en groentesoep maken om morgen op te eten. De heer Pol vertelt trots dat die middag zijn dochter Ria ook nog met haar accordeongroep komt spelen. ‘Zelf ben ik ook muzikaal. Ik zat vroeger bij mondharmonicaclub en ik speel nu ook nog regelmatig. Soms neem ik mijn mondharmonica mee naar de zangactiviteiten in de Martinushof’. ‘Morgen is er een optreden gepland van VOP (Voor Ons Plezier)’ vult Ineke aan ‘dat is altijd een succes. Veel bezigheden dus, maar ook als mensen willen rusten is dat mogelijk. Daarvoor hebben we een aparte ruimte ingericht waar gisteren door een vrachtauto van Zwier Veldhoen belangeloos een aantal bedden naartoe zijn gebracht.’

De heer Pol woont in de Martinushof op de tweede etage, in de gang boven de verpleegafdelingen. Hij begrijpt dat de veranderingen die in de Martinushof plaatsvinden nodig zijn. ‘Maar ik ben wel blij dat de volgende twee afdelingen voorlopig zijn uitgesteld, anders moest ik volgend jaar verhuizen. Nu kan ik nog in mijn appartement blijven wonen’. Trimenzo heeft er voor gekozen om de realisatie van de vijfde en zesde verpleegafdeling voorlopig uit te stellen om er voor te zorgen dat eerst de rust weer terugkomt. De bewoners van de Martinushof hebben in de afgelopen twee jaar immers al veel veranderingen te verwerken gehad. Over één ding is de heer Pol tot slot heel duidelijk ‘De verzorging die ik krijg in de Martinushof is heel erg goed’.

Deel dit via

Laatste nieuws

23 oktober 2017
06 september 2017
02 november 2016