Tweede jeugd Benring gaat nieuwe fase in

27 januari 2015

Tweede jeugd Benring gaat nieuwe fase in

 

De werkzaamheden in de Benring in Voorst gaan een nieuwe fase in. Het eerste uiterlijke teken van vernieuwing was de aanpak van de 18 aanleunwoningen van juni tot en met augustus. Inmiddels brandt er licht in deze woningen en is er weer leven in de brouwerij. Hoog tijd om door te stomen naar het hoofdgebouw. Deze vernieuwing is ingewikkelder en neemt daarom meer tijd in beslag. De verbouwing start op maandag 26 januari. We markeren de start met een symbolische openingshandeling voor de bewoners. We verwachten de werkzaamheden af te ronden in het tweede kwartaal van 2016.

 

Wensen en plannen voor de Benring

Er staat de komende tijd veel te gebeuren met het hoofdgebouw van de Benring. Naar aanleiding van het gesprek met het dorp Voorst over de toekomst van de Benring, hebben woningcorporatie Habion, Trimenzo en de nieuwe Woonzorgcoöperatie Voorst e.o. een plan opgesteld. Daarin blijft het gebouw de Benring behouden voor het dorp Voorst en krijgt het een tweede jeugd.

Na de start in november 2013 is er in een jaar tijd veel bereikt. Zo zijn de 18 aanleunwoningen verbouwd en bewoond en is er een woonzorgcoöperatie opgericht met inmiddels veel leden uit het dorp. De start van de complete vernieuwing van het hoofdgebouw amper een jaar later, is een nieuw bewijs van de daadkracht die uitgaat van een gelijkwaardige samenwerking tussen de verschillende partijen waarbij de wensen van de lokale gemeenschap als leidraad gelden.

 

Planning

Op de 26 januari start aannemersbedrijf Van Lente uit Deventer met de sanering van aanwezig asbest. Daarna begint de renovatie. Bij de verbouwing van de Benring worden een aantal woningen vergroot, waardoor van de huidige 96 appartementen er 74 overblijven. Om bewoners zo min mogelijk te belasten, hoeft elke bewoner maar één keer te verhuizen naar een tijdelijk appartement. Voor dat doel staan er nu appartementen leeg en is er een tijdelijke opnamestop.

 

Inloopspreekuur

Omwonenden en bewoners van De Benring zijn al op de hoogte gebracht van de werkzaamheden.

Voor vragen of klachten houdt de aannemer elke week op donderdag een inloopspreekuur van 11.00 tot 12.00 uur in de Benring.

Daarnaast is aannemer Van Lente voor buurtbewoners telefonisch te bereiken op telefoonnummer: 0570 – 63 12 18

Deel dit via

Laatste nieuws

23 oktober 2017
06 september 2017
02 november 2016