Verzorging op stijlvolle locatie

08 december 2015

De buren van Huis Hunderen in Twello zijn onder de indruk van de renovatie en de gecreëerde zorgappartementen. Morgen arriveert de eerste bewoner.

In het statige, witte landhuis op landgoed Het Hunderen in Twello woonden van 1975 tot begin jaren negentig tientallen jongeren van wie de ouders veelal voor Shell in het buitenland werkten. Huis Hunderen is dit jaar ingrijpend gerenoveerd en verbouwd en gaat nu als onderkomen dienen voor een heel andere doelgroep: zorgbehoevende mensen met dementie en/of lichamelijke beperkingen.

Op deze zonnige zaterdagochtend, waarop het landhuis fraai weerspiegelt in de gracht, zijn buurtbewoners uitgenodigd het resultaat van de werkzaamheden te komen bekijken. Het echtpaar Wouter Hijweege en Clare McGregor heeft zojuist met een groep een rondleiding gevolgd en is in de huiskamer - waarin vroeger ook huwelijken zijn gesloten - aangeschoven voor een kop koffie. ,,Het is prachtig, maar of het met al die trappen ook praktisch is, vragen wij ons af'', zegt McGregor. ,,Het is met heel veel smaak en stijl gedaan'', vindt Hijweege. ,,Voor een hotel zou dit een gigantisch mooie locatie zijn.'' Het echtpaar vindt het initiatief niettemin zeer lovenswaardig en hoopt dat het slaagt.

Lift

Initiatiefnemer Ton Runneboom deelt de zorgen over de trappen niet. ,,Onze architect heeft ervoor gezorgd dat de lift op elke woonlaag kan stoppen. Bewoners die slecht ter been zijn, hoeven de trappen dus niet te gebruiken.''

Runneboom is zeer te spreken over de samenwerking met zorgorganisatie Trimenzo. Voor de toekomstige bewoners van Het Hunderen - morgen komt de eerste - heeft Trimenzo een basisteam van zogeheten woonbegeleiders samengesteld. ,,Bij de selectie hebben we niet alleen gekeken of kandidaten verpleegkundigen zijn, maar ook hoe ze in het leven staan. Ga je wel eens naar het theater, reis je veel? Dit soort aspecten vinden wij van belang omdat deze locatie toch wat chiquer is en we bijvoorbeeld elke vrijdag in de serre een klassiek concert willen houden'', aldus Henk Jan van Essen, de Directeur Hunderen. Hij is tevens bestuurder van Trimenzo, maar Het Hunderen is een zelfstandige organisatie. Bij hoogcomplexe zorg kunnen de wijkverpleegkundigen van Trimenzo assisteren. Evenals de ouderenpsycholoog of -geneeskundige.

In het landhuis zijn tien zorgappartementen gecreëerd, in het naastgelegen koetshuis komen er negen beschikbaar. Van Essen: ,,De manager komt hier met de kerst. Mijn vrouw en ik gaan hier rond oud en nieuw tijdelijk wonen. Ik ben zelf verpleegkundige.''

Het Hunderen Twello BV - waarvan Ton Runneboom directeur is - en Trimenzo voelen voor Huis Hunderen niet de druk van een bank op hun schouders. Het benodigde geld is afkomstig van fondsen. Zodra er twaalf bewoners zijn, is het de bedoeling dat Trimenzo een meerderheid van de aandelen in bezit krijgt. Eerdaags volgt weer een aantal rondleidingen voor belangstellenden.

De huurprijs van de appartementen ligt grofweg tussen de 2500 en 3500 euro. Alleen de kamers boven in het landhuis zijn (tijdelijk) flink goedkoper als lokmiddel.

Negentien zorgappartementen telt Het Hunderen, waarvan tien in het landhuis en negen in het naastgelegen koetshuis.

Bron: de Stentor 30 november 2015

Deel dit via

Laatste nieuws

23 oktober 2017
06 september 2017
02 november 2016