Vogelhuisje bouwen en versieren

26 oktober 2016

VOORST.- Een nieuwe Benring was en is de droom van de 400 pioniers die er vanaf de eerste dag bij betrokken waren. Om die droom te symboliseren werd gekozen om met elkaar 400 vogelhuisjes te maken: Het nest is uitgebroed, een warm nest en nestelen, wonen: alle drie symbolen met de nieuwe Benring.Zo'n 800 meter hout is door de leerlingen van de Bolster verwerkt tot 400 vogelhuisjes- bouwpakketten. Samen werden de vogelhuisjes in elkaar gezet om ze vervolgens in het dorp Voorst onder bewoners te kunnen verspreiden.

Maken
Op 13 oktober werd door een grote groep enthousiaste mensen uit het dorp, plus cliënten van 's Heeren Loo, leerlingen en leiding van De Bolster, Habion, Trimenzo en de woonzorgcoöperatie, een begin gemaakt om de vogelhuisjes te monteren bij de Bolster locatie De Wegwijzer op het terrein van de Beele. Dat was zo'n succes en ging zo gesmeerd, natuurlijk ook omdat de inwendige mens verwend werd met onder meer soep en een broodje gehaktbal, dat die avond al honderden bouwpakketten in elkaar werden gezet. De overige vogelhuisjes werden de dagen erna door de leerlingen van De Bolster gemonteerd.
Op de tweede avond, woensdag 19 oktober werd de rest van de vogelhuisjes aan de man en vrouw gebracht. In een mum van tijd was de klus geklaard terwijl bezoekers in De Benring aan de koffie zaten met iets lekkers.

Pimpen
Iedereen die een vogelhuisje krijgt kan dit versieren. Denk aan schilderen, beplakken enzovoort. Op 29 oktober levert iedereen het gepimpte huisje weer in. De 20 tot 25 mooiste vogelhuisjes worden door een jury van jong en oud beoordeeld en te ngunste van de woonzorgcoöperatie geveild. Er zijn prachtige prijzen te winnen, geschonken door de lokale ondernemers. Alle andere vogelhuisjes zijn te koop voor een bedrag vanaf 5 euro per stuk.

De Bolster
De woonzorgcoöperatie is bijzonder blij met de medewerking van de leerlingen van de Bolster. De school biedt speciaal onderwijs aan leerlingen van 16-20 jar binnen de arrangementen voor Arbeid en Arbeid met ondersteuning. Leerlingen leren eerst intern op school het werk, het vak. Daarna krijgen ze een begeleide arbeidstraining op locatie. Hier leren ze onder andere als je iets niet leuk vindt om toch vol te houden. Ze kunnen dan werken, maar moeten nog leren om een werknemer te zijn. De volgende stap is stage lopen bij een bedrijf zonder begeleiding van school.

Ze dragen binnen het kader van LOL (Leren op locatie) ook binnen de Benring hun steentje bij. Dat die jeugd onder begeleiding helpt in de Benring met bijvoorbeeld koffie schenken of in de keuken, tuinonderhoud of schoonmaken is mooi meegenomen voor de coöperatie, maar het geeft ook reuring in de Benring. Vanaf het begin was het de bedoeling om jongeren bij het wonen in de Benring te betrekken. Op zaterdag 29 oktober wordt de vernieuwde Benring heropend.
 

Deel dit via

Laatste nieuws

23 oktober 2017
06 september 2017
02 november 2016