Zorginstelling Trimenzo schrapt in management

11 januari 2014

TWELLO - Zorginstelling Trimenzo uit Twello zet het mes in z'n managementlaag. Vier zorgmanagers zijn vertrokken. De reorganisatie van Trimenzo krijgt dit jaar een vervolg.

Trimenzo is met 470 medewerkers - circa tweehonderd volledige banen - de grootste werkgever in de gemeente Voorst. Trimenzo heeft drie woonzorgcentra: de Martinushof en Het Grotenhuis in Twello en De Benring in Voorst. Daarnaast heeft de zorginstelling een thuiszorgtak met zo'n zeshonderd cliënten.

Trimenzo ziet, evenals andere zorginstellingen, allerlei overheidsbezuinigingen op zich afkomen. In de loop van dit jaar wordt duidelijk welke financiële en personele gevolgen dat exact heeft voor Trimenzo. ,,We doen geen overhaaste dingen, maar dat het personele plaatje kleiner zal zijn dan het huidige plaatje is wel zeker'', zegt Trimenzo-directeur Henk Jan van Essen. Het schrappen van een managementlaag is de eerste stap. Dat treft vier personen. De zorginstelling wil namelijk zoveel mogelijk middelen naar de zorg laten gaan.

 

Deel dit via

Laatste nieuws

23 oktober 2017
06 september 2017
02 november 2016