Vrijwilligers

In de woonzorgcentra van Trimenzo wordt veel gewerkt met vrijwilligers. Zij zijn een waardevolle aanvulling op onze zorg en dienstverlening.

Waarom vrijwilligers?
Het is voor onze bewoners prettig om naast de basiszorg die door onze deskundige medewerkers wordt gegeven, extra aandacht van vrijwilligers te krijgen. Dankzij deze vrijwilligers kan Trimenzo haar bewoners een uitgebreid activiteitenprogramma bieden.

Naast de inzet van de vrijwilligers van Trimenzo wordt er ook gebruik gemaakt van Landelijke vrijwilligersorganisaties, zoals de Zonnebloem en het Rode Kruis.

Activiteiten en werkzaamheden
Dagelijks zijn er diverse activiteiten waarbij Trimenzo vrijwilligers gebruikt. Hierbij kun je denken aan:

  • Koffie schenken; ’s Ochtends wordt tijdens een gezellig samenzijn door de vrijwilligers koffie geschonken.
  • Ontspanning; Vrijwilligers bieden vaak ondersteuning bij activiteiten zoals uitstapjes of middag en avondprogramma’s.
  • Groepsverzorging; Bewoners die eenzaam of vergeetachtig zijn kunnen een deel van hun dag doorbrengen in de groepsverzorging, waar deskundige medewerkers samen met vrijwilligers zorgen voor vermaak.
  • Bezoek; Vrijwilligers zoeken regelmatig bewoners op die minder vaak bezoek krijgen.
  • Overige werkzaamheden; Dankzij de inzet van vrijwilligers kan Trimenzo haar bewoners ook faciliteiten bieden zoals een bibliotheek, internetcafé en de receptiebalie.

Hoe word ik vrijwilliger?
Leuk dat je vrijwilliger wilt worden! Kijk voor meer informatie bij de vrijwilligersvacatures of neem telefonisch contact met ons op via telefoonnummer (0571) 28 36 00 of e-mailadres info@trimenzo.nl.