Woonzorgcentrum de Benring

Samen met de Benring

Aan de rand van het dorp Voorst ligt de Benring. Voorheen was dit een woonzorgcentrum van Trimenzo. Inmiddels is de Benring omgevormd tot een woongebouw. Hier kunnen mensen zelfstandig wonen (zo nodig met thuiszorg) maar ook via Trimenzo met een indicatie vanuit de Wet Landurige zorg. Trimenzo heeft daarnaast in de Benring één afdeling Kleinschalig wonen voor mensen met dementie. Een fijne woonomgeving met zorg wanneer u dat nodig hebt.

De Benring heeft 72 appartementen. Hiervan zijn 33 éénkamerappartementen, 39 tweekamerappartementen en 2 appartementen voor kortdurend verblijf. Het beheer van de appartementen die zelfstandig worden verhuurd is in handen van de Woonzorgcooperatie Voorst e.o.

Het mooie en ruim opgezette terrein van de Benring biedt veel mogelijkheden tot het maken van een wandeling

Mogelijkheden
Niet op zoek naar een vast maar naar een tijdelijk onderkomen voor bijvoorbeeld respijtzorg of ELV (eerstelijns tijdelijk verblijf)? In de Benring zijn twee appartementen voor kortdurend verblijf. Hier kunt u tijdelijk verblijven om bijvoorbeeld uw mantelzorger te ontlasten of om te herstellen na een ziekenhuisbezoek.

Geschiedenis
Omstreeks het jaar 1200 stond aan de rand van het dorp Voorst een boerderij genaamd ‘de Benring’. Op dezelfde plek werd in 1971 het "bejaardentehuis" de Benring geopend. Al meer dan 40 jaar levert Trimenzo hier goede zorg en diensten.